RT6 GPS térkép frissítése

Módosítva: 2021.04.05.

Az eredeti (pénzes) térképek lelőhelyei itt találhatóak: http://peugeot.navigation.com/en_GB/PeugeotEMEA/EUR?Country=HU&Language=en_GB
Szintén a fenti linken lehet meggyőződni a legfrissebb verziók megjelenéséről.

A nem túl legális, de annál hasznosabb lelőhelyei: http://www.gpspower.net/peugeot-citroen.html
Itt lehet keresni mindent (térképeket, speed cam-okat, POI-kat, stb.)

ÚJ LETÖLTÉS!!! Megjelent a 2021-1 MAPS (RT6 - eMyWay - WIP Nav+ és SMEG/SMEG+ 7" teljes Európa térképatlasz!!!

Hozzá a Java generátor: https://www.gpspower.net/attachments/peugeot-citroen/118271d1512909316-wip-nav-rt6-europe-maps-2018-1-wip-nav-rt6-smeg-smeg-smeg-iv2-generator.jar

A letöltött térkép frissítéseket USB-n keresztül, pendrive-al lehet telepíteni. A pendrive-nak 8GB-os javasolt, FAT32-re formázva. Lehet 4GB-ost is használni, de ekkor csak néhány térkép rakható fel és később cserélgetve lehet az összest felrakni.

A telepítési folyamat meglehetősen lassú. Országonként (méretétől függően) kb. 20 percig tart. Fontoss, hogy a teljes telepítés alatt járassuk a motort, különvben a fejegység elmegy aludni és ezzel félbeszakad a folyamat! A teljes európa felrakása kb. 6h lenne, emiatt javaslom csak az értelmes országokat elindítani.
A cik írásakor a Map 2016-1 volt a legfrissebb. Ennek folyamatát és a megszerzett tapasztalatokat írom le.

Nálam a térképek felrakása előt aktiváló kódot kért. A kód előállításához a fórumos fiúk a térkép csomagba beleraktak egy leírást és egy java kódgenerátort. A leírást követve a készült Licence file nem működött, ezért én a kézi kulcs megadásával tudtam csak felrakni a térképeket. Ennek folyamatát ismertetem.

A telepítéshez én egy 8GB-os pendrive-ot használtam, melyett megformáztam FAT32-re és rámásoltam a térkép adatokat (a gyökerébe). Ilyennek kell lenni a gyökérben:

Majd egy PC-re rámásoltam egy mappába a "generator.jar" java programot a "2016-1\2016-1 maps activation\2016-1 maps activation\Activation map RT6 and SMEG 2016-1\generator_java\generator_java" mappából. Természetesen a PC-re előtte feltelepítettem a java környezetet. A mappába bele kell másolni a felmásolt térképek pendrive-áról (a gyökérből!) egy file-t:

"CCT.DAT.INF"

Majd elindítva a generátort meg kell adni az autónk alvázszámát (VIN:) és a CCT.DAT.INF file-t. Generáltatni kell egy válaszkódot.


(kódgenerátor)

A keletkezett kódot hibátlanul leírni egy papírra!

Jóró motor mellett, bekapcsolt RT6 fejegységnél be kell dugni a térképes pendrive-ot. "NAV" gombbal navigációra kell lépni. A fejegység kis idő múlva megkérdezi, hogy szeretnénk e frissíteni. "YES" (vagy "IGEN"), és megjelennek a lehetséges térképek. Válasszunk ki egy régiót és kérjük a frissítést. Ezután felugrik a kódot bekérő ablak. Írjuk be a papírra felírt kódot és utána a frissítés elindul. A frissítés folyamatát mutaja %-osan. Ha kész van, jöhet a következő régió (itt már nem fog újra kódot kérni). Ha később folytatjuk a frissítést, minden új indításnál bekéri a kódit 1x.
Jó lassú a frissítés folyamata, csak akkor indítsuk el, ha biztosan van időnk végig csinálni 1-1 régiót.

Amennyiben szükség van a térképek darabolására, azt a 

"2016-1\2016-1\DATA\MAPPE" mappában található almappák törlésével lehet elvégezni.

001 Italy
002 France & Andorra
003 Spain & Portugal
004 Benelux (Belgium, Luxembourg, Netherlands)
005 UK & Ireland
006 Scandinavia (Denmark, Norway, Sweden, Finland)
012 Germany
013 Central Europe (Switzerland, Austria, Liechtenstein, Northern Italy)
020 Eastern Europe South (Croatia, Bulgaria, Romania, Greece, Bosnia-Herzegovina,
Macedonia, Albania, Serbia. Montenegro)
021 Eastern Europe North East (Lithuania, Latvia, Estonia, Belarus, Ukraine)
022 Eastern Europe North West (Poland, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Slovenia)

A kódkérés kikapcsolására is van lehetőség (sokkal kényelmesebb és hosszútávon jobban megéri)! Leírása itt a weblapomon!