RT6 GPS kódmentesítése
(hogy ne kérjen állandóan kódot térképfrissítéskor)

Ezzel a megoldással kikapcsolható az RT6-os fejegységekben a kódkérése térképfrissítések alkalmával. A műveletet csak egyszer kell elvégezni, utána már soha nem kért kódot új térképek frissítésekor.

Fontos, hogy csak is RT6 (WIP Nav+) egységeken végezzük ezt a műveletet! A fejegységek beazonosítására infót találsz a weblapomon!
Legelőször le kell tölteni a RT6_MiraScripts-et. Kicsomagolva a tartalmát egy üres PenDrive-ra kell másolni (mint a térképeknél szoktuk, lásd a leírásomat). Járó motor mellett csatlakoztatni kell az USB-n.


Az RT6_MiraScripts több igen érdekes programot tartalmaz, de nekünk csak a Setting funkció kell. Minden más programot át kell lépni a Nem választásával.


(NEM!)

Egészen eddig:


(IGEN!)

Belépve a beállításokba addig kell a NEM-et kiválasztani, míg nem találjuk meg a Maps DRM kapcsolót.


(NEM!)

...


(!!!)

Itt ha 0-ra állítjuk (MapsDRM=1. to 0) akkor kikapcsoljuk a kód kérést (a képen már nekem 0-ra van állítva, ezért fordítva mutatja!). Válasszuk ki az "Igen" -t. Ha felkínál még több kapcsolót, akkor "Nem"-ekkel menjünk el a végére. A végére érve felkínálja a következőt (újraindítást):


(Igen!)

Ki Igen-ezve újraindul a teljes rendszer. Ezzel kikapcsoltuk a kódkérést! A legközelebbi térképfrissítéskor könnyebb dolgunk lesz már.

i térképfrissítéskor könnyebb dolgunk lesz már.