RT6 FW frissítése

Én csak ezt a típust frissítettem, így ennek a leírása következik.

A firssítés USB csatlakozón keresztül egy Pendrive-al történik.
Az aktuális FW és minden új információ itt található (Angol nyelvű fórum nem csak RT6 FW és térképek számára): http://www.gpspower.net/peugeot-citroen.html
Ha nem találnád, itt az én mentésem: RT6-2.86B1 FW

Keressük meg és töltsük le a legújabb FW-t (alaposan beazonosítva fejegységünket és jelenlegi FW verzióját).

Az RT6 FW-ről tudni kell, hogy kb. 2014-től tud Magyarul. Nem minden verzióról lehet egyszerűen frissíteni a legújabbra (a cikk írása pillanatában a legújabb RT6-os FW a 2.86B1). Bizonyos verziókról a frissítés után szükség van egy u.n. kalibrációs file-ra. Ebben a file-ban található a fejegység működési paramétereit meghatározó adatok, melyek típusfüggőek (5008-asra való kell). Ha szükség van erre a file-ra, akkor ezt a Peugeot szervizek tudják rátölteni a fejegységre. Sajnos én nem találtam sehol kalibrációs file-t a Netten.
Azt, hogy szükség van e kalibrációs file-ra, a jelenlegi FW verziónk és a következő táblázat megmondja:


(kalibrációs file táblázat)

Jelmagyarázat:

- baloldali függőleges kék oszlop a jelenlegi FW verziónk,
- citromsárga vízszintes felső sor a cél FW verzió (amire szeretnénk frissíteni),
- zöld mező=nincs szükség kalibrációs file-ra,
- narancs=szükséges a kalobrációs file feltöltése,
- lilla=nem egyértelmű a szükségessége (tesztelni kell),
- szürke=értelmetlen lefele frissítés.

A fórumozók tapasztalatai szerint ha nem adták meg a kalibrációs file-t (noha kelett volna a táblázat szerint), akkor a tolatóradar hangja nagyon halk lett és a kihangosító működésében tapasztaltak problémákat (erősen viszhangos volt a beszélgetés).

Itt az eredeti (gyári) CD:

A frissítést lehet CD-ről vagy Pendrive-ról is elvégezni. Én az utóbbit használtam.
Pendrive esetén kell egy 2GB - 4GB-ost keresni és FAT32-re formázni. Rá kell másolni a letöltött legfrissebb FW-t. Nem szabad almappába tenni. Kb. ilyen szerkezetnek kell lenni a gyökérben:


(FW a gyökérben)

A teljes FW frissítése alatt a motort járatni kell!!! Ha nem tesszük, a GPS elmegy aludni frissítés közben és ezzel félbaszakítjuk a folyamatot!
Bedugjuk a Pendrive-ot bekapcsolt GPS fejegység mellett, jóró motorral. Kis idő mulva felugrik egy kérdező képernyő. Itt fogadjuk el a frissítés lehetőségét.

Nekem a frissítési folyamat alatt folyamatosan mutatta hol tart (kb. 20 percig tartott). A fórumon volt akinek végig fekete volt a képernyő. A végén csinál egy teljes reset-et és újra indul minden. Ha ujre megkérdezni, hogy akarunk e frissíteni, most már NO-val feleljünk és vegyük ki a pendrive-t.

Frissítés után már lesz Magyar nyelvünk és navigációs hangunk (meg az eddig feltárt hibák javítása)!

Mindenki csak saját felelőségére végezze!!!

lor="#FFFFFF">Mindenki csak saját felelőségére végezze!!!